WEBM bestandsextensie

WEBM

Wat is het WEBM bestand?

WEBM bestandsextensie

Het WEBM-bestandsformaat is gemaakt door Google om video-inhoud op te slaan en compressiestandaarden te implementeren voor optimale videostreaming op internet. Royaltyvrije VP8- en VP9-videocompressietechnologieën zijn geïntegreerd in de digitale videostreams in dit open webmedia-bestandsformaat.

Anderzijds zijn Vorbis en Opus open source audiocompressietechnologieën geïmplementeerd in de digitale audiostreams in deze WEBM-bestanden. WebVTT-teksttracks worden ook opgeslagen in een WEBM-bestand. De bestandsstructuur van het WEBM-formaat is gebaseerd op Matroska, een veelgebruikte digitale mediacontainer.

Een ondersteunde webbrowser of mediaspeler is nodig om deze WEBM-bestanden te openen. Webbrowsers zoals Google Chrome 6 en hoger, Firefox 4 en hoger, IE 9 met WebM MFC (Media Foundation Components) en andere met ondersteuning voor HTML5 kunnen worden gebruikt om deze WEBM-bestanden af te spelen.

Meer recente versies van Media Player Classic, VLC, Winamp, jetAudio Basic, Perian, XBMC en Moovida Core kunnen worden gebruikt om deze WEBM-bestanden te openen om de inhoud te bekijken. Na het installeren van WebM MFC voor Internet Explorer 9 kan Windows Media Player ook worden gebruikt om deze WEBM-bestanden af te spelen.

Hoe het WEBM bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VLC media player -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VLC media player

Als het systeem VLC media player of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WEBM ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WEBM. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WEBM

Stap 2. Koppel VLC media player aan de bestandsextensie WEBM

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WEBM. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WEBM -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WEBM bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WEBM -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WEBM -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WEBM -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WEBM is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WEBM -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WEBM te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WEBM -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VLC media player -toepassing uit te voeren en open het WEBM -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WEBM -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WEBM opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VLC MEDIA PLAYER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WEBM