WER bestandsextensie

WER

Wat is het WER bestand?

WER bestandsextensie

Bestanden met de bestandsextensie WER worden meestal geassocieerd met de Windows Error Reporting-hulpprogramma's die zijn opgenomen in het Windows-besturingssysteem. Wanneer de Windows Foutrapportage-applicatie een foutrapport genereert, slaat het het rapport op met de WER bestandsextensie.

De WER-bestanden die door het systeem worden gemaakt, bevatten informatie over softwarecrashes en stellen gebruikers in staat de fouten aan Microsoft Corporation te melden. Dit helpt Microsoft bij het opsporen van problemen die zich kunnen voordoen met hun softwareproducten.

Het softwareprogramma WinSQL E / R gebruikt ook de WER-bestandsextensie. Deze WER-bestanden bevatten diagrambestanden die zijn gemaakt met de softwaretoepassing.

Hoe het WER bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Winqual -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Winqual

Als het systeem Microsoft Winqual of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WER ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WER. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WER

Stap 2. Koppel Microsoft Winqual aan de bestandsextensie WER

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WER. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WER -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WER bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WER -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WER -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WER -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WER is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WER -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WER te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WER -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Winqual -toepassing uit te voeren en open het WER -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WER -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WER opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT WINQUAL -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WER