WEBP bestandsextensie

WEBP

Wat is het WEBP bestand?

WEBP bestandsextensie

Het WEBP-bestandsformaat is ontwikkeld door Google, Inc. Dit is een beeldbestandsformaat dat gebruikers ongeveer 34% kleinere bestandsgroottes wil bieden voor het opslaan van digitale afbeeldingen en afbeeldingen. Google heeft het WEBP-bestandsformaat ontwikkeld om het delen van foto's en afbeeldingen op het web sneller, efficiënter en eenvoudiger te maken voor gebruikers.

De gegevens die in deze WEBP-bestanden zijn opgeslagen, kunnen digitale afbeeldingen, vectorafbeeldingen, foto's en metagegevens bevatten. Met dit bestandsformaat kunnen gebruikers digitale afbeeldingen en foto's opslaan in formaten met of zonder verlies.

Deze WEBP-bestanden kunnen worden geopend met Adobe Photoshop, een applicatie voor het ontwikkelen en bewerken van afbeeldingen. Google Chrome kan ook worden gebruikt om de afbeeldingen te openen en te bekijken die in deze WEBP-bestanden zijn opgeslagen.

Hoe het WEBP bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Google Chrome -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Google Chrome

Als het systeem Google Chrome of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WEBP ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WEBP. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WEBP

Stap 2. Koppel Google Chrome aan de bestandsextensie WEBP

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WEBP. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WEBP -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WEBP bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WEBP -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WEBP -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WEBP -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WEBP is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WEBP -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WEBP te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WEBP -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Google Chrome -toepassing uit te voeren en open het WEBP -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WEBP -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WEBP opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GOOGLE CHROME -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WEBP