WEBLOC bestandsextensie

WEBLOC

Wat is het WEBLOC bestand?

Bestanden die de WEBLOC-bestandsextensie bevatten, zijn meestal Mac OS X-websitesnelkoppelingen. Deze bestanden worden normaal gemaakt door de Safari-webbrowser van Apple.

Een WEBLOC-bestand wordt op de computer van een gebruiker gemaakt wanneer een gebruiker het websitepictogram dat zich naast het adresveld in de Safari-browser bevindt, naar het bureaublad van zijn computer sleept. Het WEBLOC-bestand slaat dan het adres van de specifieke website op en de gebruiker heeft op elk moment toegang tot de site door op het bureaubladpictogram te klikken.

WEBLOC-bestanden zijn vergelijkbaar met de URL-bestanden die door het Windows-besturingssysteem worden gebruikt om URL-snelkoppelingen op te slaan.

Hoe het WEBLOC bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Safari -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Safari

Als het systeem Safari of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WEBLOC ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WEBLOC. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WEBLOC

Stap 2. Koppel Safari aan de bestandsextensie WEBLOC

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WEBLOC. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WEBLOC -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WEBLOC bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WEBLOC -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WEBLOC -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WEBLOC -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WEBLOC is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WEBLOC -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WEBLOC te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WEBLOC -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Safari -toepassing uit te voeren en open het WEBLOC -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WEBLOC -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WEBLOC opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SAFARI -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WEBLOC