SQL bestandsextensie

SQL

Wat is het SQL bestand?

SQL bestandsextensie

SQL is een acroniem voor Structured Query Language. De SQL-taal is een declaratieve taal voor de databasecomputer. De taal is ontworpen voor het beheer van gegevens in relationele databasebeheersystemen en is een van de meest gebruikte databasetalen geworden die er zijn.

Bestanden met de extensie .SQL bevatten database-gerelateerde bestanden die zijn geschreven in de SQL-taal. Een SQL-bestand bevat de code die wordt gebruikt om de inhoud van een bijbehorende database te wijzigen, zoals de instructies die nodig zijn om de structuur van de database te maken of te wijzigen.

SQL-bestanden kunnen ook database-updates, verwijderingen en andere informatie over de SQL-databasebewerkingen bevatten.

Hoe het SQL bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de MySQL -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer MySQL

Als het systeem MySQL of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie SQL ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met SQL. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen SQL

Stap 2. Koppel MySQL aan de bestandsextensie SQL

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie SQL. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende SQL -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om SQL bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot SQL -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de SQL -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het SQL -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand SQL is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het SQL -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand SQL te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het SQL -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de MySQL -toepassing uit te voeren en open het SQL -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het SQL -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand SQL opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MYSQL -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met SQL