GBA bestandsextensie

GBA

Wat is het GBA bestand?

GBA bestandsextensie

De GBA-bestandsextensie wordt meestal gegeven aan bestanden die een ROM-afbeelding bevatten van een game die wordt gespeeld op het draagbare Nintendo Game Boy Advance-videospelsysteem.

Het Game Boy Advance-systeem is een handheld videospelapparaat dat wordt gedistribueerd door Nintendo. GBA-bestanden bevatten een exacte kopie van de daadwerkelijke Nintendo Game Boy-game die op de door de spelfabrikant gedistribueerde gamecartridge is gevonden.

Het GBA-bestand neemt het bestand op de spelcassette en slaat het op in een softwareformaat. De game kan vervolgens op de computer van een gebruiker worden gespeeld met behulp van Game Boy-emulatiesoftware.

Hoe het GBA bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VisualBoyAdvance -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VisualBoyAdvance

Als het systeem VisualBoyAdvance of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GBA ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GBA. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GBA

Linux
Linux
Android
Android

Stap 2. Koppel VisualBoyAdvance aan de bestandsextensie GBA

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GBA. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GBA -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GBA bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GBA -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GBA -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GBA -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GBA is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GBA -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GBA te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GBA -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VisualBoyAdvance -toepassing uit te voeren en open het GBA -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GBA -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GBA opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VISUALBOYADVANCE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GBA