GBC bestandsextensie

GBC

Wat is het GBC bestand?

GBC bestandsextensie

Bestanden die de GBC-bestandsextensie bevatten, slaan meestal ROM-afbeeldingen op van videogames die zijn ontwikkeld voor gebruik met het draagbare spelapparaat Nintendo Game Boy Color. Het originele Game Boy-apparaat, dat in 1989 werd uitgebracht, kon alleen zwart-witafbeeldingen weergeven. Nintendo bracht vervolgens het Game Boy Color-apparaat in 1998 uit.

Bestanden met de GBC-bestandsextensie slaan een exacte kopie op van de gamegegevens die op een Game Boy Color-spelcassette waren opgeslagen. Met dit GBC-bestand kan de Game Boy Color-game op een Mac of pc worden gespeeld. De pc moet de juiste emulatiesoftware hebben geïnstalleerd voordat het GBC-bestand op de computer kan worden afgespeeld.

Hoe het GBC bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VisualBoyAdvance -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VisualBoyAdvance

Als het systeem VisualBoyAdvance of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GBC ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GBC. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GBC

Stap 2. Koppel VisualBoyAdvance aan de bestandsextensie GBC

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GBC. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GBC -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GBC bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GBC -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GBC -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GBC -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GBC is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GBC -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GBC te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GBC -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VisualBoyAdvance -toepassing uit te voeren en open het GBC -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GBC -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GBC opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VISUALBOYADVANCE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GBC