GBI bestandsextensie

GBI

Wat is het GBI bestand?

GBI bestandsextensie

Bestanden die de GBI bestandsextensie bevatten, worden meestal geassocieerd met de gBurner back-upsoftware van gBurner Systems. Met de softwaretoepassing gBurner kunnen gebruikers back-ups van hun cd's en dvd's maken, multi-sessie-schijven en opstartbare gegevensback-upkopieën maken die ze kunnen gebruiken in het geval dat de originele schijven verloren gaan of beschadigd raken.

Het GBI-bestandsformaat maakt bestandscompressie, wachtwoordbeveiliging, de codering van bestandsgegevens, het splitsen van bestandsarchieven en ondersteuningsmogelijkheden voor checksum mogelijk. Dit biedt meer veelzijdigheid dan veel van de andere back-upbestandsindelingen, waardoor het GBI-bestandsformaat populair is bij computergebruikers.

Hoe het GBI bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de gBurner -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer gBurner

Als het systeem gBurner of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GBI ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GBI. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GBI

Stap 2. Koppel gBurner aan de bestandsextensie GBI

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GBI. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GBI -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GBI bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GBI -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GBI -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GBI -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GBI is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GBI -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GBI te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GBI -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de gBurner -toepassing uit te voeren en open het GBI -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GBI -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GBI opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GBURNER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GBI