GBLORB bestandsextensie

GBLORB

Wat is het GBLORB bestand?

De GBLORB bestandsextensie wordt gebruikt voor een tekstbestandsindeling die is ontwikkeld door Andrew Plotkin voor Windows Glulxe. Deze software is een interactieve fictiespelinterpreter voor Windows-pc's. Deze GBLORB-bestanden worden ook wel interactieve fictiebestanden genoemd en worden door Windows Glulxe gebruikt om tekstuitvoer te genereren, die deel uitmaakt van een interactief spel dat door deze software wordt ondersteund.

Deze GBLORB-bestanden kunnen worden geopend met Kladblok en andere standaard tekstbewerkingsprogramma's omdat deze GBLORB-bestanden zijn gecodeerd in tekst zonder opmaak en game-gerelateerde tekstdetails bevatten. Windows Frotz en andere interactieve game-tolken bieden ook ondersteuning voor deze GBLORB-bestanden.

Het wordt aanbevolen om deze GBLORB-bestanden met rust te laten. Dit is zodat Windows Glulxe het correct kan blijven gebruiken. Dit zorgt er ook voor dat Windows Frotz en andere interactieve spelinterpreters voor Windows-pc's deze GBLORB-bestanden zonder problemen kunnen gebruiken.

Hoe het GBLORB bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Windows Glulxe -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Windows Glulxe

Als het systeem Windows Glulxe of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GBLORB ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GBLORB. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GBLORB

Stap 2. Koppel Windows Glulxe aan de bestandsextensie GBLORB

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GBLORB. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GBLORB -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GBLORB bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GBLORB -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GBLORB -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GBLORB -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GBLORB is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GBLORB -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GBLORB te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GBLORB -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Windows Glulxe -toepassing uit te voeren en open het GBLORB -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GBLORB -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GBLORB opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het WINDOWS GLULXE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GBLORB