WEBARCHIVE bestandsextensie

WEBARCHIVE

Wat is het WEBARCHIVE bestand?

Bestanden die de bestandsextensie WEBARCHIVE bevatten, zijn gekoppeld aan de browsetoepassing Safari op internet. De WEBARCHIVE-bestanden die door deze software worden gebruikt, bevatten HTML-pagina's die door de Safari-browser zijn opgeslagen voor offline weergave.

De Safari-internetbrowser wordt gebruikt door Mac-computers en is vergelijkbaar met de Internet Explorer die wordt gebruikt door Windows-computergebruikers. Wanneer een Mac-gebruiker een WEBARCHIVE-bestand maakt met behulp van Safari, kan deze de webpagina bekijken die aan het bestand is gekoppeld, zelfs wanneer zijn computer niet is verbonden met internet. Als de pagina echter een dynamische of interactieve pagina is, slaat het WEBARCHIVE-bestand alleen de basisinformatie op en heeft de gebruiker geen toegang tot de volledige functies van de webpagina via het WEBARCHIVE-bestand.

Hoe het WEBARCHIVE bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Safari -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Safari

Als het systeem Safari of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WEBARCHIVE ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WEBARCHIVE. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WEBARCHIVE

Windows
Windows

Stap 2. Koppel Safari aan de bestandsextensie WEBARCHIVE

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WEBARCHIVE. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WEBARCHIVE -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WEBARCHIVE bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WEBARCHIVE -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WEBARCHIVE -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WEBARCHIVE -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WEBARCHIVE is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WEBARCHIVE -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WEBARCHIVE te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WEBARCHIVE -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Safari -toepassing uit te voeren en open het WEBARCHIVE -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WEBARCHIVE -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WEBARCHIVE opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SAFARI -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WEBARCHIVE