VMX bestandsextensie

VMX

Wat is het VMX bestand?

VMX bestandsextensie

Bestanden die de VMX-bestandsextensie bevatten, worden meestal geassocieerd met de VMware Fusion-applicatie. Met VMware Fusion kunnen Mac-gebruikers het Windows-besturingssysteem op hun Macintosh-computers uitvoeren als een besturingssysteem voor een virtuele machine.

De VMX-bestanden die door een Mac-computer worden gebruikt, bevatten de configuratiebestanden voor het softwareprogramma. In deze bestanden worden de instellingen opgeslagen voor de instellingeneditor van de virtuele machine en voor de wizard Nieuwe virtuele machine. De VMX-bestanden die door het VMware Fusion-programma worden gebruikt, worden normaal gesproken in platte tekst opgeslagen.

Het VMX-bestandsformaat is vergelijkbaar met het CFG-bestandsformaat, maar CFG-bestanden werden gebruikt in eerdere versies van het VM Workstation.

Het VMX-bestandssuffix wordt ook gebruikt voor het Cubase Mixer-softwareprogramma. Deze audiomixsoftware slaat de kanaal- en effectinstellingen op voor de Cubase-audiotoepassing.

Hoe het VMX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VMware Fusion -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VMware Fusion

Als het systeem VMware Fusion of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VMX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VMX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VMX

Stap 2. Koppel VMware Fusion aan de bestandsextensie VMX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VMX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VMX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VMX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VMX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VMX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VMX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VMX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VMX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VMX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VMX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VMware Fusion -toepassing uit te voeren en open het VMX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VMX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VMX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VMWARE FUSION -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VMX