VMG bestandsextensie

VMG

Wat is het VMG bestand?

VMG bestandsextensie

Bestanden die de VMG-bestandsextensie bevatten, slaan sms-berichten op die zijn opgeslagen als tekst zonder opmaak. Het VMG-bestandsformaat wordt meestal gebruikt door mobiele telefoons van Nokia om SMS-berichten op te slaan die via de telefoon worden verzonden en ontvangen.

De VMG-bestanden bevatten sms-informatie, zoals de afzender van de sms-berichten, de datum van het bericht, het tijdstip waarop het bericht is verzonden en de inhoud van het daadwerkelijke sms-bericht zelf.

Omdat VMG-berichten worden opgeslagen in een op tekst gebaseerde indeling, kan een gebruiker kopieën van zijn of haar SMS-berichten opslaan als hij of zij de telefoon synchroniseert met hun harde schijf.

Hoe het VMG bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Nokia PC Suite -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Nokia PC Suite

Als het systeem Nokia PC Suite of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VMG ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VMG. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VMG

Stap 2. Koppel Nokia PC Suite aan de bestandsextensie VMG

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VMG. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VMG -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VMG bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VMG -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VMG -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VMG -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VMG is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VMG -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VMG te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VMG -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Nokia PC Suite -toepassing uit te voeren en open het VMG -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VMG -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VMG opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het NOKIA PC SUITE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VMG