VHD bestandsextensie

VHD

Wat is het VHD bestand?

VHD bestandsextensie

VHD is een acroniem voor virtuele harde schijf. Bestanden met de extensie VHD bevatten schijfkopieën die worden gebruikt door de Microsoft Virtual Server. Het VHD-bestand slaat gegevens op in een individueel bestand en werkt op dezelfde manier als een fysieke harde schijf.

VHD-bestanden worden vaak gebruikt om meerdere besturingssystemen op één harde schijf te installeren en verschillende softwaretoepassingen te testen.

De VHD-bestandsextensie wordt ook gebruikt met het Windows Vista-besturingssysteem voor back-ups van de pc van een gebruiker. Deze VHD-bestanden kunnen worden gebruikt om afzonderlijke mappen op de computer van een gebruiker of de hele harde schijf van de computer indien nodig te herstellen.

Hoe het VHD bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VirtualBox -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VirtualBox

Als het systeem VirtualBox of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VHD ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VHD. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VHD

Stap 2. Koppel VirtualBox aan de bestandsextensie VHD

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VHD. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VHD -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VHD bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VHD -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VHD -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VHD -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VHD is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VHD -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VHD te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VHD -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VirtualBox -toepassing uit te voeren en open het VHD -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VHD -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VHD opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VIRTUALBOX -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VHD