VFS bestandsextensie

VFS

Wat is het VFS bestand?

VFS bestandsextensie

Bestanden met de extensie VFS worden meestal geassocieerd met virtuele bestandssystemen. Deze bestanden bevatten een index van bestanden en mappen die zich op een harde schijf bevinden. De computer gebruikt deze VFS-bestanden om de tijd te verminderen die de computer nodig heeft om te bladeren en te zoeken naar bestanden die zich op de schijf bevinden.

De VFS bestandsextensie wordt ook gebruikt door verschillende gaming-applicaties. In dit geval bevat het VFS-bestand een archief van gamebestanden, waaronder de gameafbeeldingen, muziek, kaarten, geluiden, texturen en andere gamegegevens. De bestandsextensie wordt vaak gebruikt voor UFO-spellen die zijn gemaakt door het Tsjechische team Altar.

Hoe het VFS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de mount -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer mount

Als het systeem mount of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VFS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VFS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VFS

Linux
Linux

Stap 2. Koppel mount aan de bestandsextensie VFS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VFS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VFS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VFS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VFS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VFS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VFS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VFS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VFS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VFS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VFS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de mount -toepassing uit te voeren en open het VFS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VFS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VFS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MOUNT -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VFS