OPML bestandsextensie

OPML

Wat is het OPML bestand?

OPML bestandsextensie

OPML is een acroniem voor Outline Processor Markup Language. Het OPML-bestandsformaat wordt gebruikt om informatie uit te wisselen tussen applicaties die op verschillende besturingssystemen draaien. Het OPML-formaat is gebaseerd op een XML-formaat dat is ontwikkeld voor contouren.

Het OPML-bestandsformaat is in eerste instantie gemaakt door Radio Userland. Het is ontwikkeld als het native bestandsformaat voor outliner-applicaties. Sinds de oprichting hebben andere programma's het bestandsformaat echter aangepast voor ander gebruik.

OPML-bestanden worden vaak gebruikt om RSS-abonnementslijsten uit te wisselen tussen verschillende feed-aggregators.

Het oorspronkelijke OPML-bestandsformaat is nu vervangen door het meer veelzijdige OPML 2.0-bestandsformaat.

Hoe het OPML bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de OmniOutliner -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer OmniOutliner

Als het systeem OmniOutliner of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie OPML ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met OPML. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen OPML

Stap 2. Koppel OmniOutliner aan de bestandsextensie OPML

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie OPML. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende OPML -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om OPML bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot OPML -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de OPML -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het OPML -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand OPML is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het OPML -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand OPML te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het OPML -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de OmniOutliner -toepassing uit te voeren en open het OPML -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het OPML -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand OPML opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het OMNIOUTLINER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met OPML