OPUS bestandsextensie

OPUS

Wat is het OPUS bestand?

OPUS bestandsextensie

De OPUS-bestandsextensie wordt gebruikt voor een audiocodec-indeling die is gemaakt door de Internet Engineering Task Force (IETF). Deze OPUS-bestanden bevatten digitale audiogegevens die zijn opgeslagen in een OGG-container. Sommige VoIP-tools genereren deze OPUS-bestanden via de ingebouwde reeks telefoniefuncties en spraakopnamefuncties.

Deze OPUS-bestanden worden ook gebruikt door sommige toepassingen die interactieve audiogerelateerde functies en realtime webstreamingservices voor audiogegevens bieden. Deze omvatten webframeworks, muziekstreamingprogramma's en IM-tools (IM) met voicechat en audio-opnamefuncties.

VLC mediaspeler, gecreëerd door het VideoLAN Project Team, kan worden gebruikt om de audio-inhoud van deze OPUS-bestanden te openen en te bekijken. Deze software heeft versies voor Windows-pc's, Mac OS X-computers en zelfs platforms voor mobiele apparaten zoals Android en iOS.

Hoe het OPUS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VLC media player -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VLC media player

Als het systeem VLC media player of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie OPUS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met OPUS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen OPUS

Stap 2. Koppel VLC media player aan de bestandsextensie OPUS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie OPUS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende OPUS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om OPUS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot OPUS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de OPUS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het OPUS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand OPUS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het OPUS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand OPUS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het OPUS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VLC media player -toepassing uit te voeren en open het OPUS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het OPUS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand OPUS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VLC MEDIA PLAYER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met OPUS