MSG bestandsextensie

MSG

Wat is het MSG bestand?

MSG bestandsextensie

Bestanden met de MSG-bestandsextensie worden meestal gemaakt door of opgeslagen in de e-mailtoepassing van Microsoft Outlook. Het MSG-bestand bevat informatie over een opgeslagen e-mailbestand, inclusief de datum van het bericht, wie het heeft verzonden, wie het heeft ontvangen, het onderwerp en de inhoud van de e-mail die aan het bestand is gekoppeld. Als een bijlage is opgenomen in een e-mail, wordt die informatie ook opgeslagen in het bijbehorende MSG-bestand.

Met deze bestanden kunnen gebruikers die e-mail downloaden via POP 3-clients hun e-mailberichten en bijlagen bekijken, zelfs als ze geen internetverbinding hebben. Gebruikers kunnen zelfs antwoorden op de e-mails verzenden of de e-mails doorsturen met behulp van de MSG-bestanden, maar de bestanden worden pas door de client verzonden als de gebruiker een internetverbinding heeft.

Hoe het MSG bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Klammer -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Klammer

Als het systeem Klammer of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie MSG ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met MSG. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen MSG

Stap 2. Koppel Klammer aan de bestandsextensie MSG

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie MSG. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende MSG -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om MSG bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot MSG -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de MSG -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het MSG -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand MSG is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het MSG -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand MSG te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het MSG -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Klammer -toepassing uit te voeren en open het MSG -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het MSG -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand MSG opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het KLAMMER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met MSG