MST bestandsextensie

MST

Wat is het MST bestand?

MST bestandsextensie

Bestanden met de extensie MST worden door het Microsoft Windows-besturingssysteem gebruikt om de installatie-instellingen voor Microsoft Windows Installer-toepassingen aan te passen. Het MST-bestand kan de eigenschappen van een Windows Installer wijzigen, waardoor verschillende gebruikersgroepen aangepaste installatie-opties mogelijk zijn bij het installeren van verschillende computertoepassingen.

MST-bestanden worden vaak gebruikt voor het testen en ontwikkelen van software. Deze bestanden bevatten verschillende softwareconfiguraties en aangepaste softwareparameters die worden gebouwd tijdens het softwareontwikkelingsproces. Een MST-bestand is meestal slechts een onderdeel van een compleet installatiepakket, waarbij het daadwerkelijke installatiepakket het achtervoegsel .Msi bevat.

Hoe het MST bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Windows Installer -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Windows Installer

Als het systeem Windows Installer of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie MST ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met MST. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen MST

Stap 2. Koppel Windows Installer aan de bestandsextensie MST

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie MST. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende MST -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om MST bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot MST -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de MST -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het MST -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand MST is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het MST -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand MST te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het MST -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Windows Installer -toepassing uit te voeren en open het MST -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het MST -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand MST opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het WINDOWS INSTALLER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met MST