MSF bestandsextensie

MSF

Wat is het MSF bestand?

MSF bestandsextensie

Bestanden die de MSF-bestandsextensie bevatten, bevatten normaal gesproken een index van e-mailberichten die zijn opgeslagen door verschillende e-mailtoepassingen.

De MSF-bestanden die door deze e-mailprogramma's worden gebruikt, bevatten niet de werkelijke inhoud van het e-mailbericht dat met de e-mailservice is verzonden of ontvangen. Deze bestanden bevatten alleen een index van de berichten en de berichtmailkoppen en -samenvattingen. De e-mailtoepassingen Earthlink en Mozilla gebruiken beide de MSF-bestandsextensie voor dit doel.

De Quanta MSF-softwaretoepassing gebruikt ook het MSF-bestandssuffix. Deze MSF-bestanden bevatten invoerbestanden voor chemische modellen die gegevens bevatten die worden ingevoerd bij het gebruik van het Quanta MSF-programma.

Hoe het MSF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Mozilla SeaMonkey -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Mozilla SeaMonkey

Als het systeem Mozilla SeaMonkey of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie MSF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met MSF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen MSF

Stap 2. Koppel Mozilla SeaMonkey aan de bestandsextensie MSF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie MSF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende MSF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om MSF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot MSF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de MSF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het MSF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand MSF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het MSF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand MSF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het MSF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Mozilla SeaMonkey -toepassing uit te voeren en open het MSF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het MSF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand MSF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MOZILLA SEAMONKEY -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met MSF