JSP bestandsextensie

JSP

Wat is het JSP bestand?

JSP bestandsextensie

JSP staat voor Java Server Pages. Bestanden met de extensie JSP zijn door de server gegenereerde webpagina's. Deze JSP-pagina's lijken erg op ASP- en PHP-paginabestanden, maar in plaats van dat ze ActiveX- of PHP-code bevatten, bevat het JSP-bestand Java-code.

Wanneer de computer van een gebruiker het JSP-bestand naar de webserver verzendt, wordt het JSP-bestand ontleed en wordt een HTML-code gegenereerd die wordt teruggestuurd naar de pc van de gebruiker. Webontwikkelaars gebruiken JSP-bestanden om dynamische webpagina's te maken die zijn gebaseerd op XML, HTML en andere documentindelingen.

Het JSP-bestandsformaat is ontwikkeld om het feit aan te pakken dat mensen vonden dat Java applicatieontwikkelaars onvoldoende ondersteuning bood voor webontwikkelingsdoeleinden.

Hoe het JSP bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Safari -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Safari

Als het systeem Safari of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie JSP ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met JSP. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen JSP

Stap 2. Koppel Safari aan de bestandsextensie JSP

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie JSP. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende JSP -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om JSP bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot JSP -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de JSP -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het JSP -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand JSP is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het JSP -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand JSP te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het JSP -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Safari -toepassing uit te voeren en open het JSP -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het JSP -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand JSP opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SAFARI -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met JSP