JSON bestandsextensie

JSON

Wat is het JSON bestand?

JSON bestandsextensie

JSON staat voor Java Script Object Notification. Bestanden die de JSON-bestandsextensie bevatten, zijn vergelijkbaar met bestanden die de XML-bestandsindeling gebruiken. Het JSON-bestandsformaat wordt gebruikt om gestructureerde gegevens over verschillende netwerkverbindingen te verzenden.

De JSON-bestandsextensie wordt ook gebruikt door de Firefox-internetbrowser, die wordt verspreid door Mozilla. De Mozilla JSON-bestanden bevatten een back-up van de bladwijzers die zijn gemaakt door een gebruiker die de Firefox-internetbrowser gebruikt. Als een gebruiker op een of andere manier zijn of haar bladwijzerinformatie verliest, kunnen ze de bladwijzergegevens opnieuw maken met behulp van de informatie in de JSON-bestanden.

Hoe het JSON bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de TextEdit -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer TextEdit

Als het systeem TextEdit of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie JSON ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met JSON. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen JSON

Stap 2. Koppel TextEdit aan de bestandsextensie JSON

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie JSON. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende JSON -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om JSON bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot JSON -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de JSON -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het JSON -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand JSON is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het JSON -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand JSON te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het JSON -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de TextEdit -toepassing uit te voeren en open het JSON -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het JSON -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand JSON opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TEXTEDIT -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met JSON