GP5 bestandsextensie

GP5

Wat is het GP5 bestand?

GP5 bestandsextensie

Bestanden die de GP5-bestandsextensie bevatten, zijn bestanden die zijn gemaakt met de Guitar Pro 5 multi-track tablature editor software. Met deze tablature-editor kan een gebruiker scores maken voor gitaren, bas, banjo's en andere snaarinstrumenten.

Met de Guitar Pro 5-toepassing kan een gebruiker ook de voortgang van een muziekstuk volgen en kan deze als MIDI-sequencer worden gebruikt. De GP5-bestanden slaan de scores op die zijn gemaakt met de Guitar Pro 5-software, maar deze bestanden bevatten geen echte audiogegevens.

De Harmony Assistant, KGuitar, Guitar Pro OSX en Linux en DGuitar kunnen allemaal GP5-bestanden importeren.

Hoe het GP5 bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Guitar Pro -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Guitar Pro

Als het systeem Guitar Pro of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GP5 ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GP5. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GP5

Stap 2. Koppel Guitar Pro aan de bestandsextensie GP5

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GP5. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GP5 -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GP5 bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GP5 -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GP5 -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GP5 -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GP5 is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GP5 -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GP5 te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GP5 -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Guitar Pro -toepassing uit te voeren en open het GP5 -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GP5 -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GP5 opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GUITAR PRO -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GP5