TMP bestandsextensie

TMP

Wat is het TMP bestand?

TMP bestandsextensie

TMP-bestanden zijn tijdelijke bestanden die worden gemaakt om tijdelijk gegevens op uw computer te bewaren terwijl u een specifieke softwaretoepassing gebruikt. Deze bestanden worden gemaakt door een aantal computerprogramma's, meestal wanneer het programma dat u uitvoert onvoldoende geheugen kan toewijzen voor de taak waaraan het werkt.

Hoewel tijdelijke bestanden automatisch worden verwijderd nadat ze hun doel hebben gediend, gebeurt dit niet altijd zoals het zou moeten. Omdat tijdelijke bestanden kritieke applicatiegegevens kunnen bevatten, is het geen goed idee om ze handmatig te verwijderen, tenzij u zeker weet dat de informatie in het TMP-bestand niet langer nodig is. Als u zeker weet dat de informatie niet langer nodig is, is het meestal veilig om het niet langer benodigde TMP-bestand te verwijderen.

Hoe het TMP bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Word -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Word

Als het systeem Microsoft Word of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie TMP ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met TMP. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen TMP

Stap 2. Koppel Microsoft Word aan de bestandsextensie TMP

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie TMP. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende TMP -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om TMP bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot TMP -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de TMP -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het TMP -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand TMP is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het TMP -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand TMP te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het TMP -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Word -toepassing uit te voeren en open het TMP -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het TMP -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand TMP opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT WORD -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met TMP