TMD bestandsextensie

TMD

Wat is het TMD bestand?

TMD bestandsextensie

De TMD-bestanden of de tijdelijke databasebestanden worden gemaakt met behulp van MySQL. MySQL is een vrij beschikbaar open source relationeel databasebeheersysteem. Relationeel databasebeheersysteem maakt gebruik van een relationeel model. In dit model van de database declareert het systeem alle informatie met betrekking tot de vragen van de gebruikers. De gebruiker zal de informatie in de database invoeren met betrekking tot wat het moet bevatten en wat het moet geven wanneer de gebruiker om iets vraagt. Hieruit volgt dat na het invoeren van gegevens, het systeem degene is die verantwoordelijk is voor het ordenen en doorgeven van de informatie in relatie tot het teken dat erin wordt ingevoerd. TMD-bestanden worden gemaakt zodra de database is voltooid.

Maar er zijn tijden dat de database halverwege is en begint te functioneren voordat deze succesvol is voltooid. Om gegevensverlies tijdens conversie en voltooiing te voorkomen, worden TMD-bestanden voor elke database gegenereerd op basis van hun laatste goede configuratie.

Hoe het TMD bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de SoftMaker Office -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer SoftMaker Office

Als het systeem SoftMaker Office of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie TMD ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met TMD. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen TMD

Stap 2. Koppel SoftMaker Office aan de bestandsextensie TMD

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie TMD. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende TMD -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om TMD bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot TMD -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de TMD -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het TMD -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand TMD is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het TMD -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand TMD te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het TMD -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de SoftMaker Office -toepassing uit te voeren en open het TMD -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het TMD -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand TMD opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SOFTMAKER OFFICE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met TMD