TMB bestandsextensie

TMB

Wat is het TMB bestand?

TMB bestandsextensie

Bestanden die de extensie TMB bevatten, worden meestal geassocieerd met de externe computerbeheertoepassing Timbuktu. Met dit programma kunnen gebruikers computersystemen bedienen vanaf een externe locatie.

De TMB-bestanden die worden gebruikt door de Timbuktu-software slaan de verbindingsinstellingen op die worden gebruikt voor de externe verbinding die nodig is voor de software om het computersysteem van een gebruiker op afstand te beheren. Deze bestanden kunnen informatie bevatten zoals het externe IP-adres van de gebruiker en zijn of haar beveiligingsinstellingen.

De Movie Magic Screenwriter-software gebruikt ook het TMB-bestandssuffix. Deze TMB-bestanden bevatten getimede back-ups van documentbestanden die met de software zijn geschreven.

Hoe het TMB bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Timbuktu Pro -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Timbuktu Pro

Als het systeem Timbuktu Pro of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie TMB ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met TMB. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen TMB

Stap 2. Koppel Timbuktu Pro aan de bestandsextensie TMB

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie TMB. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende TMB -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om TMB bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot TMB -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de TMB -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het TMB -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand TMB is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het TMB -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand TMB te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het TMB -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Timbuktu Pro -toepassing uit te voeren en open het TMB -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het TMB -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand TMB opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TIMBUKTU PRO -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met TMB