SWF bestandsextensie

SWF

Wat is het SWF bestand?

SWF bestandsextensie

De SWF-extensie staat voor Small Web Format. Het SWF-bestandsformaat is ontworpen om afbeeldingen en animaties via internet te kunnen weergeven op een computer van een gebruiker. Animaties en afbeeldingen die zijn ontworpen met de Adobe Flash-software worden opgeslagen in SWF-indeling. Deze bestanden kunnen zowel tekst als afbeeldingen bevatten.

Het SWF-bestandsformaat is het eindbestandsformaat voor alle Flash-inhoud. Adobe Flash werd voor het eerst ontwikkeld door Macromedia, dat in 2005 door Adobe werd overgenomen. SWF-bestanden zijn "eindproduct" -bestanden voor gebruikersweergave en zijn als zodanig alleen-lezen bestanden die niet kunnen worden gewijzigd of bewerkt.

Hoe het SWF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe Flash -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe Flash

Als het systeem Adobe Flash of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie SWF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met SWF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen SWF

Stap 2. Koppel Adobe Flash aan de bestandsextensie SWF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie SWF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende SWF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om SWF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot SWF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de SWF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het SWF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand SWF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het SWF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand SWF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het SWF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe Flash -toepassing uit te voeren en open het SWF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het SWF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand SWF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE FLASH -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met SWF