De PIM-bestandsextensie is ontwikkeld voor een digitaal multimediabestandsformaat, dat voornamelijk wordt gebruikt voor webgerelateerde presentaties. Deze PIM-bestanden worden ook PixMaker-projectbestanden genoemd en kunnen worden gemaakt met behulp van de PixMaker-software, die is gemaakt door PixAround. Dit is een Windows-programma dat gebruikers een aantal hulpmiddelen biedt voor het maken van interactieve web-gerelateerde afbeeldingen en presentaties.
Een PIM-bestand kan meerdere digitale multimedia-objecten bevatten. Deze omvatten 2D- en 3D-graphics, tekst, geanimeerde motion graphics, geluidsclips en effecten onder andere soorten multimedia-inhoud. Deze PIM-bestanden kunnen worden opgeslagen op USB-sticks of via e-mail worden verzonden voor presentatiedoeleinden.
Deze PIM-bestanden kunnen worden geopend en bewerkt met behulp van de PixMaker-software van PixAround. Er zijn geen bekende toepassingen die kunnen worden gebruikt om deze PIM-bestanden te converteren naar andere, meer standaard digitale multimedia-presentatie-indelingen. PixMaker heeft mogelijk geen hulpprogramma's die kunnen worden gebruikt om deze PIM-bestanden te exporteren naar andere standaard webgerelateerde presentatie-indelingen.
Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Avid Pro Tools -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.
Als het systeem Avid Pro Tools of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie PIM ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met PIM. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.
Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie PIM. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.
Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.
Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de PIM -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.
Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AVID PRO TOOLS -programma.