NOTEBOOK bestandsextensie

NOTEBOOK

Wat is het NOTEBOOK bestand?

Bestanden met de extensie NOTEBOOK worden meestal geassocieerd met SMART Notebook-bestanden. Deze bestanden kunnen notities, afbeeldingen, diagrammen, video- en audiogegevens bevatten die door de softwaretoepassing SMART Notebook zijn gemaakt.

SMART Notebook is een computerprogramma dat lesmateriaal voor de klas maakt dat docenten met studenten kunnen delen. Het programma geeft leraren de mogelijkheid om duizenden verschillende lesactiviteiten te downloaden van de website van de ontwikkelaar, waardoor de leerervaring van de studenten wordt verrijkt. Leraren kunnen hun eigen lessen ook delen met andere leraren.

De NOTEBOOK-bestandsextensie wordt gebruikt voor les- en activiteitsbestanden die met deze softwaretoepassing zijn gemaakt.

Hoe het NOTEBOOK bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de SMART Notebook software -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer SMART Notebook software

Als het systeem SMART Notebook software of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie NOTEBOOK ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met NOTEBOOK. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen NOTEBOOK

Stap 2. Koppel SMART Notebook software aan de bestandsextensie NOTEBOOK

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie NOTEBOOK. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende NOTEBOOK -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om NOTEBOOK bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot NOTEBOOK -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de NOTEBOOK -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het NOTEBOOK -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand NOTEBOOK is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het NOTEBOOK -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand NOTEBOOK te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het NOTEBOOK -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de SMART Notebook software -toepassing uit te voeren en open het NOTEBOOK -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het NOTEBOOK -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand NOTEBOOK opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het SMART NOTEBOOK SOFTWARE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met NOTEBOOK