NOMEDIA bestandsextensie

NOMEDIA

Wat is het NOMEDIA bestand?

NOMEDIA-bestanden kunnen de laadtijd van bepaalde Android-multimedia-apps, zoals muziek- en videospelers, fotoviewers en beeldbewerkingsprogramma's onder andere versnellen. Dit bestandsformaat wordt gebruikt om lege bestanden te maken die het scannen van media kunnen uitschakelen in Android-mappen waar ze zijn geplaatst. Dit betekent dat een NOMEDIA-bestand in een Android-map Android-apps de opdracht geeft om elk mediabestand dat in die map is opgeslagen te negeren, en dit kan de laadtijd van de Android-app aanzienlijk verkorten en ook de mediascan-taken versnellen.

NOMEDIA-bestanden kunnen worden gemaakt door elk bestand en de extensie ervan te hernoemen als NOMEDIA. Als u bijvoorbeeld niet wilt dat uw muziekspeler-app bepaalde mappen op uw Android-apparaat scant, kunt u elk onbelangrijk beeld of muziekbestand in die mappen hernoemen als een NOMEDIA-bestand. U kunt ook lege tekstdocumenten in die mappen plaatsen en ze hernoemen als NOMEDIA-bestanden.

Een NOMEDIA-bestand kan worden geopend met elke ondersteunde Android-tekstbewerkingsapp. Deze NOMEDIA-bestanden kunnen ook worden geopend met tekstbewerkingsprogramma's op uw pc of Mac. Het openen van deze NOMEDIA-bestanden heeft echter geen zin, dus het is het beste om ze te laten waar ze zijn. U kunt ze gewoon verwijderen als u wilt dat bepaalde apps op uw Android-apparaat de mediabestanden in die mappen scannen.

Hoe het NOMEDIA bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de .nomedia Manager -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer .nomedia Manager

Als het systeem .nomedia Manager of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie NOMEDIA ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met NOMEDIA. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen NOMEDIA

Stap 2. Koppel .nomedia Manager aan de bestandsextensie NOMEDIA

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie NOMEDIA. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende NOMEDIA -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om NOMEDIA bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot NOMEDIA -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de NOMEDIA -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het NOMEDIA -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand NOMEDIA is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het NOMEDIA -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand NOMEDIA te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het NOMEDIA -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de .nomedia Manager -toepassing uit te voeren en open het NOMEDIA -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het NOMEDIA -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand NOMEDIA opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het .NOMEDIA MANAGER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met NOMEDIA