MPC bestandsextensie

MPC

Wat is het MPC bestand?

MPC bestandsextensie

Bestanden met de extensie MPC worden meestal geassocieerd met de Musepack-softwaretoepassing. MPC-bestanden bevatten gecomprimeerde audiobestanden. Het MPC-bestandsformaat is gebaseerd op een verbeterde variatie van het MPEG-1 Layer-2-algoritme.

Hoewel MPC-bestanden niet zo populair zijn als MP3-bestanden, is bekend dat ze een betere geluidskwaliteit hebben dan MP3-bestanden, hoewel de bestandsgrootte kleiner is.

Het Microsoft Project-softwareprogramma gebruikt ook het MPC-bestandssuffix. Deze applicatie gebruikt MPC-bestanden voor de kalenderbestanden die met het programma zijn gemaakt.

Het softwareprogramma VersaPro gebruikt ook het achtervoegsel MPC. Deze MPC-bestanden die door dit programma worden gebruikt, bevatten gecompileerde motion block-bestanden.

Hoe het MPC bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de VLC media player -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer VLC media player

Als het systeem VLC media player of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie MPC ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met MPC. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen MPC

Stap 2. Koppel VLC media player aan de bestandsextensie MPC

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie MPC. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende MPC -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om MPC bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot MPC -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de MPC -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het MPC -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand MPC is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het MPC -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand MPC te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het MPC -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de VLC media player -toepassing uit te voeren en open het MPC -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het MPC -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand MPC opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het VLC MEDIA PLAYER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met MPC