MP3 bestandsextensie

MP3

Wat is het MP3 bestand?

MP3 bestandsextensie

MP3-bestanden zijn de meest gedistribueerde audiobestanden ter wereld. Dankzij het MP3-bestandsformaat kan een audiobestand worden verkleind, waardoor het gemakkelijker wordt om het bestand van internet te downloaden en op een draagbaar media-apparaat op te slaan.

Het MP3-bestandsformaat wordt vaak gebruikt om audiobestanden op te slaan en af te spelen op MP3-spelers, iPods en mobiele telefoons. De audiobestanden die zijn opgeslagen in MP3-formaat worden gecomprimeerd. Bij het opnemen van audiogegevens op een standaard-CD, neemt een minuut gegevens ongeveer 10 MB schijfruimte in beslag. Met een MP3-bestand neemt één minuut audio echter slechts 1 MB ruimte in beslag.

Hoewel er wat verlies van geluidskwaliteit optreedt bij het opnemen van MP3-bestanden, is dit meestal niet merkbaar voor de gemiddelde luisteraar.

Hoe het MP3 bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de iTunes -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer iTunes

Als het systeem iTunes of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie MP3 ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met MP3. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen MP3

Stap 2. Koppel iTunes aan de bestandsextensie MP3

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie MP3. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende MP3 -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om MP3 bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot MP3 -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de MP3 -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het MP3 -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand MP3 is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het MP3 -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand MP3 te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het MP3 -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de iTunes -toepassing uit te voeren en open het MP3 -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het MP3 -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand MP3 opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ITUNES -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met MP3