IDF bestandsextensie

IDF

Wat is het IDF bestand?

IDF bestandsextensie

De IDF-bestandsextensie wordt meestal geassocieerd met MIDI-instrumentdefinitiebestanden. De IDF-bestanden definiëren de parameters van een MIDI-instrument of -controller. Deze bestanden bieden de instrument-ID, key map, kanaaltoewijzingen en andere benodigde MIDI-informatie.

De IDF bestandsextensie wordt ook gebruikt voor identificatiebestanden, InspireData-bestanden, printplaten voor gegevensuitwisseling en Autodesk-intensiteitsduurfrequentiefactoren gegevensbestanden.

Hoe het IDF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Text editor -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Text editor

Als het systeem Text editor of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie IDF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met IDF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen IDF

Stap 2. Koppel Text editor aan de bestandsextensie IDF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie IDF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende IDF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om IDF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot IDF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de IDF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het IDF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand IDF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het IDF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand IDF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het IDF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Text editor -toepassing uit te voeren en open het IDF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het IDF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand IDF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het TEXT EDITOR -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met IDF