IDML bestandsextensie

IDML

Wat is het IDML bestand?

IDML bestandsextensie

De IDML-bestandsextensie wordt gebruikt voor een eigen documentbestandsindeling die is gemaakt door Adobe Systems. De IDML in deze bestandsextensie staat voor InDesign Markup Language en deze IDML-bestanden worden ook wel Adobe InDesign Markup Language-documenten genoemd, die kunnen worden gemaakt, geopend en bewerkt met behulp van de Adobe InDesign-software.

De Adobe InDesign-software is gebundeld in de Adobe Creative Suite (CS), een reeks programma's die kunnen worden gebruikt voor het maken en bewerken van multimediadocumenten, foto's, afbeeldingen en animaties. Het IDML-bestandsformaat is de opvolger van het .Idx-bestandsformaat. Deze IDML-bestanden worden geïmplementeerd met compatibiliteitsondersteuning voor andere toepassingen voor het schrijven en bewerken van multimedia-inhoud, wat betekent dat programma's van derden ook kunnen worden gebruikt om deze IDML-documenten te openen en te bewerken. Het vorige IDX-formaat was moeilijk te ondersteunen met applicaties van derden, daarom heeft Adobe Systems het IDML-formaat gemaakt.

Een IDML-bestand bevat multimedia-inhoudobjecten, opmaakkenmerken, lay-outeigenschappen en metadetails. U kunt de inhoud van deze IDML-bestanden het beste openen en bewerken met Adobe InDesign.

Hoe het IDML bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Adobe InDesign -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Adobe InDesign

Als het systeem Adobe InDesign of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie IDML ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met IDML. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen IDML

Stap 2. Koppel Adobe InDesign aan de bestandsextensie IDML

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie IDML. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende IDML -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om IDML bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot IDML -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de IDML -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het IDML -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand IDML is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het IDML -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand IDML te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het IDML -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Adobe InDesign -toepassing uit te voeren en open het IDML -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het IDML -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand IDML opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het ADOBE INDESIGN -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met IDML