GPI bestandsextensie

GPI

Wat is het GPI bestand?

GPI bestandsextensie

Bestanden met de extensie GPI worden geassocieerd met Garmin GPS-apparaten. De GPI-bestanden die door deze GPS-apparaten worden gebruikt, slaan de locatie en de naam op van een door de gebruiker gedefinieerde POI (ook bekend als een POI).

De GPI-bestanden van een gebruiker worden door het Garmin GPS-apparaat gebruikt om navigatieroutes te genereren. Als een gebruiker bijvoorbeeld een routebeschrijving naar een favoriet restaurant wil, verwijst het GPS-apparaat naar het GPI-bestand om de gebruiker een routebeschrijving naar de specifieke locatie te geven.

De Bitware Fax-software gebruikt ook het GPI-bestandssuffix. Deze bestanden bevatten faxbestanden die zijn verzonden of ontvangen met het softwareprogramma Bitware Fax.

Hoe het GPI bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de POI Loader -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer POI Loader

Als het systeem POI Loader of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GPI ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GPI. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GPI

Windows
Windows

Stap 2. Koppel POI Loader aan de bestandsextensie GPI

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GPI. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GPI -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GPI bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GPI -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GPI -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GPI -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GPI is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GPI -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GPI te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GPI -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de POI Loader -toepassing uit te voeren en open het GPI -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GPI -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GPI opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het POI LOADER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GPI