GPG bestandsextensie

GPG

Wat is het GPG bestand?

GPG bestandsextensie

De GPG-bestandsextensie wordt gebruikt voor een gecodeerd bestandsformaat dat is gemaakt door Free Software Foundation, Inc. Deze GPG-bestanden worden ook wel GNU Privacy Guard public keyring-bestand genoemd. Deze GPG-bestanden worden gegenereerd door de GNU Privacy Guard-software, die ook is ontwikkeld door Free Software Foundation, Inc.

Beveiligingssleutels en gecodeerde tokens worden opgeslagen in deze GPG-bestanden. Met de GNU Privacy Guard-software kunnen gebruikers hun gegevens- en communicatiemateriaal coderen. Met dit programma kunnen gebruikers hun gegevens ook beschermen via gecodeerde handtekeningen. Deze software heeft versies voor Windows-pc's, Mac OS X-computers en Linux-machines.

Alleen de GNU Privacy Guard-software kan worden gebruikt om toegang te krijgen tot de gegevens die zijn opgeslagen in deze GPG-bestanden. Er zijn geen tools bekend die kunnen worden gebruikt om deze GPG-bestanden te exporteren naar andere, meer standaard gecodeerde bestandsindelingen.

Hoe het GPG bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de GnuPG -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer GnuPG

Als het systeem GnuPG of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GPG ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GPG. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GPG

Windows
Windows
MAC OS
MAC OS
Linux
Linux

Stap 2. Koppel GnuPG aan de bestandsextensie GPG

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GPG. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GPG -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GPG bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GPG -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GPG -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GPG -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GPG is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GPG -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GPG te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GPG -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de GnuPG -toepassing uit te voeren en open het GPG -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GPG -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GPG opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het GNUPG -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GPG