GHS bestandsextensie

GHS

Wat is het GHS bestand?

GHS bestandsextensie

Bestanden met de extensie GHS worden het meest gebruikt door de Norton Ghost back-up- en herstelsoftwaretoepassing.

De GHS-bestanden die door dit programma worden gebruikt, bevatten een gedeelte van een schijfkopie die is gemaakt als back-up met de Norton Ghost-software. De back-ups die door het Norton Ghost-programma worden gemaakt, kunnen verschillende GHS-bestanden omvatten, waarbij elk van de bestanden in volgorde wordt genoemd. De bestanden voor een back-upsessie kunnen bijvoorbeeld bestandsnaam001GHS, bestandsnaam002GHS, etc. heten.

Het is ook bekend dat de LaserTank-spelsoftware het GHS-bestandssuffix gebruikt. Deze GHS-bestanden bevatten bestanden met een hoge score voor het spelprogramma.

Hoe het GHS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Norton Ghost -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Norton Ghost

Als het systeem Norton Ghost of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GHS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GHS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GHS

Stap 2. Koppel Norton Ghost aan de bestandsextensie GHS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GHS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GHS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GHS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GHS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GHS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GHS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GHS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GHS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GHS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GHS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Norton Ghost -toepassing uit te voeren en open het GHS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GHS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GHS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het NORTON GHOST -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GHS