GHO bestandsextensie

GHO

Wat is het GHO bestand?

GHO bestandsextensie

Bestanden die de extensie GHO bevatten, bevatten normaal gesproken Norton Ghost-bestanden. Deze GHO-bestanden bevatten "snapshots" van de harde schijf van een gebruiker.

De Norton Ghost-toepassing wordt door gebruikers gebruikt om een exacte kopie van de schijf van de gebruiker op te slaan in het GHO-bestandsformaat. Dit GHO-bestand kan vervolgens worden gebruikt om de harde schijf of afzonderlijke bestanden op de harde schijf te herstellen als de harde schijf of de gegevens op de schijf verloren gaan of beschadigd raken.

Als een gebruiker niet wil dat een exacte replica van zijn computerinhoud toegankelijk is in een ontgrendeld bestand, kan de gebruiker de GHO-bestanden coderen voor extra beveiliging.

Hoe het GHO bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Norton Ghost -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Norton Ghost

Als het systeem Norton Ghost of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie GHO ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met GHO. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen GHO

Stap 2. Koppel Norton Ghost aan de bestandsextensie GHO

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie GHO. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende GHO -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om GHO bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot GHO -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de GHO -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het GHO -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand GHO is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het GHO -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand GHO te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het GHO -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Norton Ghost -toepassing uit te voeren en open het GHO -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het GHO -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand GHO opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het NORTON GHOST -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met GHO