FBX bestandsextensie

FBX

Wat is het FBX bestand?

FBX bestandsextensie

De FBX bestandsextensie is een eigen bestandsformaat oorspronkelijk ontwikkeld door Kaydara. Autodesk kocht de licentie voor het bestandsformaat afgelopen 2006 en de eigenaar ervan sindsdien. Het FBX-formaat is ontstaan als een vervangend bestandsformaat voor het Canadese bedrijf Kaydara's Filmbox - een software voor het opnemen van gegevens van motion capture-apparaten. Filmbox is ingekort tot FBX en werd daarom een bestandsextensie voor 3D's en video-gerelateerde inhoud.

Het hoofddoel van de FBX is het bieden van interoperabiliteit tussen toepassingen voor het maken van digitale inhoud. Met de FBX-bestanden kunnen computergebaseerde creaties in veel applicaties en systemen worden geopend, bewerkt en gewijzigd. FBX is ook onderdeel van Autodesk Gameware, een reeks middleware voor videogames.

FBX-bestanden kunnen worden geconverteerd vanuit .Obj-, .Dxf-, .3ds- en .Dae-formaten met behulp van het gratis FBX-conversiehulpprogramma. De FBX kan op de schijf worden weergegeven als binaire of ASCII-gegevens. Het ASCII-formaat is een boomstructuur met duidelijk benoemde identificatiegegevens. FBX-bestanden kunnen werken met veel 3D-ontwerptools en -software.

Hoe het FBX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de AutoCAD -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer AutoCAD

Als het systeem AutoCAD of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie FBX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met FBX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen FBX

Stap 2. Koppel AutoCAD aan de bestandsextensie FBX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie FBX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende FBX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om FBX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot FBX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de FBX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het FBX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand FBX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het FBX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand FBX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het FBX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de AutoCAD -toepassing uit te voeren en open het FBX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het FBX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand FBX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AUTOCAD -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met FBX