EDB bestandsextensie

EDB

Wat is het EDB bestand?

EDB bestandsextensie

Bestanden met de EDB-bestandsextensie worden meestal gebruikt door postvakgegevensbestanden die zijn opgeslagen door de Microsoft Exchange Server.

EDB is een acroniem voor Exchange Database. De EDB-bestanden zijn uitwisselingsdatabasebestanden die lopende en niet-SMTP-berichten opslaan. Deze bestanden worden geformatteerd met behulp van de b-boomstructuur. Elk EDB-bestand heeft een bijbehorend STM-bestand dat de werkelijke SMTP-berichten bevat.

Adobe Photoshop gebruikt ook de EDB-bestandsextensie. In de PhotoShop-toepassing wordt het EDB-bestandssuffix gebruikt voor uitgebreide digitale boeken die met de toepassing zijn gemaakt.

De daad! E-mail gebruikt ook de EDB bestandsextensie. Deze EDB-bestanden bevatten e-mailgegevensbestanden die worden gebruikt door de softwarend ACT! E-mail gegevensbestanden.

Hoe het EDB bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Exchange Server -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Exchange Server

Als het systeem Microsoft Exchange Server of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie EDB ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met EDB. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen EDB

Stap 2. Koppel Microsoft Exchange Server aan de bestandsextensie EDB

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie EDB. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende EDB -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om EDB bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot EDB -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de EDB -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het EDB -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand EDB is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het EDB -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand EDB te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het EDB -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Exchange Server -toepassing uit te voeren en open het EDB -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het EDB -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand EDB opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT EXCHANGE SERVER -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met EDB