AFF bestandsextensie

AFF

Wat is het AFF bestand?

AFF bestandsextensie

De AFF bestandsextensie wordt gebruikt door verschillende softwaretoepassingen voor een breed scala aan bestandsindelingen. De AFF bestandsextensie wordt het meest gebruikt door de internetbrowser van Mozilla Firefox. Deze AFF-bestanden bevatten woordenboekbestanden die door de software worden gebruikt voor spellingcontrole.

De AFF bestandsextensie wordt ook gebruikt voor schijfkopiebestanden, AnyForm-bestanden, Affix-bestanden, Nvu-bestanden, AGEMA-bestanden en Acorn vector-bestanden.

Hoe het AFF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de AFFLIB -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer AFFLIB

Als het systeem AFFLIB of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie AFF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met AFF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen AFF

Linux
Linux

Stap 2. Koppel AFFLIB aan de bestandsextensie AFF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie AFF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende AFF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om AFF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot AFF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de AFF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het AFF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand AFF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het AFF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand AFF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het AFF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de AFFLIB -toepassing uit te voeren en open het AFF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het AFF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand AFF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AFFLIB -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met AFF