XLSX bestandsextensie

XLSX

Wat is het XLSX bestand?

XLSX bestandsextensie

Bestanden met de extensie XLSX zijn Microsoft Excel-bestanden die zijn gemaakt met Microsoft Excel-versies 2007 en hoger. Vorige versies van Excel die vóór 2007 zijn gemaakt, hebben deze spreadsheetdocumenten opgeslagen in .Xls-indeling. De 2007 en latere versies van Excel gebruiken het Office Open XML-formaat, waardoor de extensie XLSX wordt gecreëerd.

De nieuwe Microsoft Excel-technologie combineert XML-opmaak met functies voor documentcompressie, waardoor de bestanden beter beheersbaar zijn voor de eindgebruiker. Tot de introductie van het XLSX-formaat was .Xls de meest voorkomende extensie die werd gebruikt voor documentspreadsheets. Naarmate de latere versies van Excel meer algemeen worden gebruikt, zal het XLSX-formaat in toenemende mate zijn plaats innemen.

Hoe het XLSX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Excel -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Excel

Als het systeem Microsoft Excel of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie XLSX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met XLSX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen XLSX

Stap 2. Koppel Microsoft Excel aan de bestandsextensie XLSX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie XLSX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende XLSX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om XLSX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot XLSX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de XLSX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het XLSX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand XLSX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het XLSX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand XLSX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het XLSX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Excel -toepassing uit te voeren en open het XLSX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het XLSX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand XLSX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT EXCEL -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met XLSX