WIN bestandsextensie

WIN

Wat is het WIN bestand?

WIN bestandsextensie

Bestanden die de WIN-bestandsextensie bevatten, worden meestal gebruikt voor back-upbestanden van het Windows-systeem. Deze bestanden bevatten back-upkopieën van de Windows-bestanden op de computer van een gebruiker.

Als de oorspronkelijke Windows-bestanden die zich op de computer van een gebruiker bevinden, beschadigd raken of per ongeluk worden verwijderd, kunnen de WIN-bestanden worden gebruikt om de gegevens op het systeem van de gebruiker te herstellen.

Het is ook bekend dat de Truevision Targa-software het WIN-bestandssuffix gebruikt. Deze bestanden bevatten bitmapafbeeldingsbestanden die worden gebruikt door de Truevision Targa-toepassing.

De ArchiCAD-software gebruikt ook de WIN-bestandsextensie. Deze WIN-bestanden bevatten taalbestanden met geometrische beschrijvingen die door de ArchiCAD-toepassing worden gebruikt.

Hoe het WIN bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Windows -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Windows

Als het systeem Microsoft Windows of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WIN ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WIN. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WIN

Stap 2. Koppel Microsoft Windows aan de bestandsextensie WIN

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WIN. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WIN -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WIN bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WIN -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WIN -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WIN -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WIN is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WIN -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WIN te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WIN -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Windows -toepassing uit te voeren en open het WIN -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WIN -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WIN opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT WINDOWS -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WIN