WGT bestandsextensie

WGT

Wat is het WGT bestand?

WGT bestandsextensie

Bestanden met de extensie WGT worden meestal geassocieerd met de Widget-bestanden die worden gebruikt door de Opera internetbrowser.

De widgets die door de Opera-browser worden gebruikt, zijn kleine applicaties die in de Opera-internetbrowser kunnen worden geïnstalleerd voor extra functionaliteit. Populaire Opera Widgets zijn onder meer de Google Translator, eBook-lezers, takenlijsten en kalenders.

De Widget-bestanden die zijn opgeslagen met het achtervoegsel WGT worden opgeslagen als een gecomprimeerd bestandsarchief en bevatten de widgetconfiguratiedetails, een indexdocument en alle bijbehorende afbeeldingen. Deze bestanden bevatten ook de JavaScript-bestanden en stylesheets die nodig zijn om de widget correct te laten werken.

Hoe het WGT bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Opera -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Opera

Als het systeem Opera of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie WGT ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met WGT. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen WGT

Windows
Windows
MAC OS
MAC OS
Linux
Linux

Stap 2. Koppel Opera aan de bestandsextensie WGT

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie WGT. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende WGT -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om WGT bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot WGT -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de WGT -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het WGT -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand WGT is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het WGT -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand WGT te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het WGT -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Opera -toepassing uit te voeren en open het WGT -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het WGT -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand WGT opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het OPERA -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met WGT