VDF bestandsextensie

VDF

Wat is het VDF bestand?

VDF bestandsextensie

VDF is een acroniem voor VirtualDub File. Bestanden die de VDF-bestandsextensie bevatten, bevatten meestal filterplug-ins voor de softwaretoepassing VirtualDub voor het vastleggen en verwerken van video's. De VDF-plug-ins in deze bestanden zorgen voor speciale effecten en toegevoegde bestandsondersteuning binnen de VirtualDub-applicatie.

De VDF bestandsextensie wordt ook gebruikt voor AntiVir virusdefinitiebestanden. Deze bestanden slaan informatie op over de virussen waarop het AntiVir-programma de harde schijf van een gebruiker scant.

In sommige gevallen worden bestanden met de extensie VDF gebruikt voor de serie Gothic videogames. Deze bestanden slaan gegevens op die door de videogame worden gebruikt tijdens de gameplay-ervaring van een gebruiker, zoals 3D-modellen, personages en wereldgegevens.

Hoe het VDF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Avira AntiVir Premium -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Avira AntiVir Premium

Als het systeem Avira AntiVir Premium of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VDF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VDF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VDF

Stap 2. Koppel Avira AntiVir Premium aan de bestandsextensie VDF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VDF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VDF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VDF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VDF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VDF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VDF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VDF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VDF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VDF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VDF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Avira AntiVir Premium -toepassing uit te voeren en open het VDF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VDF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VDF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AVIRA ANTIVIR PREMIUM -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VDF