VBW bestandsextensie

VBW

Wat is het VBW bestand?

VBW bestandsextensie

Bestanden met de extensie VBW worden meestal geassocieerd met de softwaretoepassing Microsoft Visual Basic. Microsoft Visual Basic wordt gebruikt door softwareontwikkelaars om softwaretoepassingen in de Visual Basic-taal te maken met behulp van een gebruikersvriendelijke ontwikkelingsinterface. Visual Basic is een objectgeoriënteerde programmeertaal ontwikkeld door Microsoft.

De VBW-bestanden die worden gebruikt door de Microsoft Visual Basic-software maken werkruimtebestanden die worden gemaakt met de softwaretoepassing. Deze bestanden worden gebruikt om tekstverwerking, web- en mobiele applicaties te ontwikkelen voor de Windows-besturingsomgeving.

Microsoft Visual Basic is stopgezet door Microsoft. Het programma is vervangen door de nieuwere Visual Studio voor Windows en de webontwikkelingstoepassing.

Hoe het VBW bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Microsoft Visual Studio -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Microsoft Visual Studio

Als het systeem Microsoft Visual Studio of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie VBW ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met VBW. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen VBW

Stap 2. Koppel Microsoft Visual Studio aan de bestandsextensie VBW

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie VBW. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende VBW -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om VBW bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot VBW -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de VBW -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het VBW -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand VBW is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het VBW -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand VBW te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het VBW -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Microsoft Visual Studio -toepassing uit te voeren en open het VBW -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het VBW -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand VBW opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het MICROSOFT VISUAL STUDIO -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met VBW