TTF bestandsextensie

TTF

Wat is het TTF bestand?

TTF bestandsextensie

Bestanden met de extensie TTF worden meestal geassocieerd met lettertypebestanden. Het TTF-bestandsformaat is gemaakt door Apple voor gebruik op zowel Macintosh- als Windows-computers.

De TTF-lettertypebestanden die door de Mac- en Windows-computers worden gebruikt, kunnen worden aangepast zonder verlies van lettertypekwaliteit. Deze lettertypen met lettertypen verschijnen op dezelfde manier op het computerscherm van een gebruiker als wanneer de woorden op papier worden afgedrukt.

De TTF-bestandsextensie wordt ook gebruikt door de softwaretoepassing Optigraphics. Deze TTF-bestanden bevatten afbeeldingsbestanden die door het programma worden gebruikt.

Hoe het TTF bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Apple Font Book -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Apple Font Book

Als het systeem Apple Font Book of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie TTF ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met TTF. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen TTF

Stap 2. Koppel Apple Font Book aan de bestandsextensie TTF

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie TTF. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende TTF -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om TTF bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot TTF -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de TTF -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het TTF -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand TTF is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het TTF -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand TTF te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het TTF -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Apple Font Book -toepassing uit te voeren en open het TTF -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het TTF -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand TTF opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het APPLE FONT BOOK -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met TTF