TORRENT bestandsextensie

TORRENT

Wat is het TORRENT bestand?

Een torrent-bestand is een speciaal type bestand dat informatie bevat over het downloaden van een ander bestand, of het nu een video, game, programma of iets anders is. De informatie wordt gebruikt door een torrent-downloader, zoals BitTorrent of? Torrent, om inhoud van andere peers te downloaden, vaak meerdere tegelijkertijd om de download te versnellen. Dit is de reden waarom torrent-programma's peer-to-peer programma's voor het delen van bestanden worden genoemd - je downloadt bestandsonderdelen van andere mensen die je nodig hebt, terwijl anderen de delen die je hebt kunnen downloaden - vandaar peer-to-peer (P2P) bestandsdeling.

Het is belangrijk op te merken dat het torrent-bestand zelf niet de gegevens bevat die een gebruiker op het P2P-netwerk deelt. Het TORRENT-bestand bevat algemene informatie over de gegevens, zoals de naam en de grootte van het bestand en de internetlocatie van het bestand.

Torrent-bestanden zijn heel gebruikelijk bij het downloaden van muziek en video's en ze worden gebruikt op bijna alle platforms voor het delen van bestanden. Torrents stellen gebruikers in staat grotere bestanden sneller te downloaden dan wanneer ze het hele bestand van een enkele host moesten downloaden, omdat het bestandsformaat gebruikers in staat stelt hetzelfde bestand te downloaden van meerdere "seeds" om het downloadproces sneller te voltooien.

Zijn torrent-bestanden legaal? Het hangt er van af. Je kunt veel gratis software, video's en informatie vinden die als torrents wordt verspreid, maar je kunt zeker ook veel illegale films en door virussen geïnfecteerde software vinden. Pas op voor de verleiding, want je krijgt waarschijnlijk "bonussen" met illegale software die je downloadt, en sommige internetproviders controleren downloads van illegale films voor houders van auteursrechten.

Hoe het TORRENT bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de BitTorrent -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer BitTorrent

Als het systeem BitTorrent of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie TORRENT ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met TORRENT. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen TORRENT

Stap 2. Koppel BitTorrent aan de bestandsextensie TORRENT

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie TORRENT. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende TORRENT -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om TORRENT bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot TORRENT -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de TORRENT -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het TORRENT -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand TORRENT is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het TORRENT -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand TORRENT te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het TORRENT -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de BitTorrent -toepassing uit te voeren en open het TORRENT -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het TORRENT -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand TORRENT opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het BITTORRENT -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met TORRENT