SDX bestandsextensie

SDX

Wat is het SDX bestand?

SDX bestandsextensie

De SDX-bestandsextensie wordt gebruikt voor een digitale audiobestandsindeling, die wordt gegenereerd door een aantal hulpmiddelen voor het bewerken en bewerken van muziek. Ook bekend als voorbeeldgeluidsbestanden, worden deze SDX-bestanden opgeslagen in 8 of 32-bit mono-geluidsformaten. Deze SDX-bestanden bevatten digitale audioclips en opmaakkenmerken die zijn toegepast tijdens het maken van het voorbeeldgeluidsbestand.

Deze SDX-bestanden kunnen ook metagegevens bevatten die zijn gekoppeld aan de software- en hardwaretools die worden gebruikt om het voorbeeldgeluidsbestand te maken. Digitale instrumenten zoals drummachines en muzikale toetsenborden kunnen worden gebruikt met bepaalde softwareproducten die ondersteuning bieden voor het SDX-bestandsformaat. Deze hardwaretools zijn normaal gesproken verbonden met een interface die is aangesloten op de computer waarop de software is geïnstalleerd.

De Awave Studio-software kan worden gebruikt om de audiogegevens te openen en te bekijken die zijn opgeslagen in deze SDX-voorbeeldgeluidsbestanden. Dit is een programma dat is ontworpen door FJM-Software voor Windows-pc's. Deze software kan ook worden gebruikt om de inhoud van deze SDX-bestanden te bewerken.

Hoe het SDX bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Awave Studio -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Awave Studio

Als het systeem Awave Studio of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie SDX ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met SDX. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen SDX

Stap 2. Koppel Awave Studio aan de bestandsextensie SDX

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie SDX. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende SDX -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om SDX bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot SDX -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de SDX -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het SDX -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand SDX is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het SDX -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand SDX te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het SDX -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Awave Studio -toepassing uit te voeren en open het SDX -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het SDX -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand SDX opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het AWAVE STUDIO -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met SDX