SDC bestandsextensie

SDC

Wat is het SDC bestand?

SDC bestandsextensie

De SDC-bestandsextensie wordt meestal geassocieerd met de OpenOffice en StarOffice Calc-spreadsheettoepassingen. Deze bestanden bevatten spreadsheets die met deze softwareprogramma's zijn gemaakt. SDC-bestanden kunnen worden geëxporteerd naar verschillende spreadsheettoepassingen.

De SDC-bestandsextensie wordt ook gebruikt voor Microsoft Secure Download Cabinet-archiefbestanden, Smart Diary Suite-configuratiebestanden, BigPond Music-muziekbestanden, ESRI SDC-gegevenssetbestanden en Autodesk-faseontladingscurve-gegevensbestanden.

Hoe het SDC bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de Apache OpenOffice -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer Apache OpenOffice

Als het systeem Apache OpenOffice of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie SDC ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met SDC. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen SDC

Stap 2. Koppel Apache OpenOffice aan de bestandsextensie SDC

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie SDC. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende SDC -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om SDC bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot SDC -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de SDC -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het SDC -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand SDC is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het SDC -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand SDC te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het SDC -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de Apache OpenOffice -toepassing uit te voeren en open het SDC -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het SDC -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand SDC opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het APACHE OPENOFFICE -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met SDC