RIS bestandsextensie

RIS

Wat is het RIS bestand?

RIS bestandsextensie

Bestanden die de RIS-bestandsextensie bevatten, worden meestal geassocieerd met ASCII-tekstbestanden die worden gebruikt om publicatie-citatie-informatie uit te wisselen over meerdere platforms en computerapplicaties.

Het RIS-bestandsformaat is gemaakt door Research Information Systems. Elk RIS-bestand bevat een reeks regels die citatie-informatie biedt voor een bijbehorende publicatie, zoals de datum van de geciteerde publicatie, de trefwoorden, de uitgever van de publicatie, de titel, het nummer van de uitgave en de begin- en eindpagina's.

Het RIS-bestandsformaat wordt ondersteund door verschillende referentiebeheertoepassingen, digitale bibliotheken en andere softwareprogramma's die citatie-informatie exporteren.

Hoe het RIS bestand te openen?

Na dubbelklikken op het pictogram van het onbekende bestand, moet het systeem het openen in de standaardsoftware die het ondersteunt. Als dit niet gebeurt, download en installeer dan de BibDesk -software en koppel het bestand vervolgens handmatig eraan.

Stap 1. Download en installeer BibDesk

Als het systeem BibDesk of vergelijkbare software bevat die bestanden met de extensie RIS ondersteunt, moet u dit eerst downloaden en installeren. Hieronder vindt u een lijst met de meest gebruikte applicaties die werken met RIS. Nadat u naar de subpagina van het programma bent gegaan, vindt u een link naar de website van de ontwikkelaar, waar u het software-installatieprogramma veilig kunt downloaden.

Programma's die bestanden openen RIS

Linux
Linux

Stap 2. Koppel BibDesk aan de bestandsextensie RIS

Als de gebruiker al een van de geïnstalleerde applicaties heeft, is de volgende stap deze te koppelen aan de bestandsextensie RIS. Dit kan op twee manieren - één is om de Windows Registry en HKEY_CLASSES_ROOT- sleutels handmatig te bewerken. De tweede manier is eenvoudiger en absoluut aanbevolen voor minder geavanceerde gebruikers.

 • Klik met de rechtermuisknop op het onbekende RIS -bestand dat u wilt openen
 • Selecteer "Openen met" in het menu
 • Klik op "Kies een andere applicatie"
 • Klik op 'Meer applicaties'
 • Klik op 'Meer toepassingen op deze pc zoeken' en geef de installatielocatie van het juiste programma aan
 • Selecteer ten slotte de optie "Gebruik altijd het geselecteerde programma om RIS bestanden te openen" en bevestig de hele bewerking.

Onthouden! Handmatig bewerken van het systeemregister wordt alleen aanbevolen voor geavanceerde gebruikers en wijzigingen die zonder de juiste kennis worden aangebracht, kunnen leiden tot schade aan het systeem.

Stap 3. Bekijk andere mogelijke problemen met betrekking tot RIS -bestanden.

Soms gebeurt het dat ondanks de juiste applicatie en de juiste configuratie er nog steeds problemen zijn met het openen van de RIS -bestanden. U moet dan ontdekken wat de oorzaak van het probleem is.

 • Controleer of het RIS -bestand niet is geïnfecteerd - Wanneer het bestand RIS is geïnfecteerd met een virus of malware, kan het waarschijnlijk niet correct worden geopend. Scan in dit geval het RIS -bestand en voer de acties uit die worden aanbevolen door het antivirusprogramma dat op het systeem is geïnstalleerd. Meestal is het desinfecteren of verwijderen van een geïnfecteerd bestand.
 • Controleer of u, als gebruiker van het besturingssysteem, de juiste machtigingen hebt om met het bestand RIS te werken
 • Controleer of het pictogram een element van het juiste bestand is, maar niet alleen een snelkoppeling naar de locatie waar het RIS -bestand niet meer bestaat.
 • Controleer of het systeem de nodige bronnen heeft om de BibDesk -toepassing uit te voeren en open het RIS -bestand.
 • Controleer of het bestand compleet is - Soms gebeurt het dat het RIS -bestand niet volledig uit het externe Flash-geheugen is gekopieerd of van internet is gedownload. Wanneer het bestand onvolledig is, is het niet mogelijk om het correct te openen. Download of kopieer in dit geval het bestand RIS opnieuw.

Stap 4. Neem contact op met een IT-expert

Wanneer alle bovenstaande methoden hebben gefaald, blijft het contact opnemen met een IT-specialist of ontwikkelaars van het BIBDESK -programma.

Bestandsextensies vergelijkbaar met RIS